Invloed van verleidingen op thuiswerken

invloed verleidingen op thuiswerken

Thuis, op school of op het werk krijgen veel mensen met ADHD te horen dat ze niet genoeg hun best doen en hun talenten onvoldoende gebruiken. Door de vele afwijzigingen, het zich onbegrepen voelen en onder de eigen mogelijkheden presteren, hebben veel mensen met ADHD last van een laag zelfbeeld en/of weinig zelfvertrouwen. Daarnaast zijn mensen met ADHD vaak extra gevoelig voor stemmingen bij de ander. Het ‘voelen’ van de teleurstelling van de ander zorgt nog eens voor extra impact.

En toch zul je aan de slag moeten. Ondanks dat je wellicht een lager zelfbeeld of minder zelfvertrouwen hebt. Ik zal je een voorzetje geven. Breng in kaart wat de impact van ADHD op je leven is. Zowel het positieve als het negatieve. Hoe meer je over jezelf te weten komt, hoe beter je maatregelen kunt nemen een omgeving te scheppen waar binnen jij het beste kan functioneren. Door ADHD heb je ook kwaliteiten die van grote waarde kunnen zijn. Contact leggen met nieuwe mensen, brainstormen, nieuwe dingen bedenken, etc.  

Verschuil je niet achter je ADD cq ADHD. Kies niet voor de rol van slachtoffer. Dat was voor mij een grote les. Zeg niet dat je bepaalde dingen niet kunt. Hoogstens dat het je meer moeite kost om dingen voor elkaar te krijgen. Concentreren is niet eenvoudig. Een korte tijd lukt het en dan dwaal je af. In je gedachten of omdat er iets interessants langskomt en je merkt dat je ineens wat anders aan het doen bent.  Ik noem dat verleidingen. Er liggen de hele tijd verleidingen op de loer die je weerhouden taken uit te voeren. Wees daar bewust van en neem maatregelen om de impact van deze verleidingen zo klein mogelijk te maken. En zeker nu met Thuiswerken, waarbij je constant verleid wordt om iets anders te gaan doen.

Deel dit bericht op