Het Nieuwe werken is Thuiswerken

Het Nieuwe Werken is thuiswerken. Voor veel werknemers is het in eerste instantie een verademing. Niet meer elke dag uren in de auto zitten en als je pech hebt ook nog de dagelijkse file. Veel meer vrijheid en quality time met je directe familie. Voor mensen met ADHD is het juist een hele bevalling. Geen direct contact meer met collega’s. Werken op kantoor geeft ook een zekere structuur met vaste tijden. En ook de sociale controle dat je op tijd komt en je uren maakt. Dat is door het thuiswerken grotendeels verdwenen. Het is nu niet op tijd komen, maar op tijd inloggen. Dat is de nieuwe werkelijkheid.

 

Alleen hoe ga je om met die nieuwe werkelijkheid van Thuiswerken? Voor mensen met ADD of ADHD is dit een enorme uitdaging. Het vereist veel discipline om elke dag je werkzaamheden te verrichten. En de fysieke controle is verdwenen. Managers nemen contact op via Zoom of Teams. En dan zeg je wel dat je het doet, alleen de praktijk is veel weerbarstiger. En toch zul je wel moeten. Je bent ten slotte werknemer en je krijgt betaalt om je werk te doen. Dus wat te doen?

 

Mijn oplossing is dat je eerst bewust wordt wat de impact van de nieuwe werksituatie voor je is. En dat het jouw verantwoordelijkheid is voor een oplossing te zorgen., Het moet uit jouw koker komen. Ook ik heb last van het Nieuwe Werken. Ik heb mijn eigen methode op mezelf toegepast en dat werkt. En ik gun dat jou ook. 

 

Thuiswerken vereist discipline en het invoeren van nieuwe gewoontes. Het begint met jezelf leren kennen. Wat je energie geeft en wat je energie kost.  Je zult een omgeving moeten creëren wat voor jou werkt.  Het is niet anders. Anders hou je het gewoon weg niet vol.  Uiteindelijk is er maar 1 iemand verantwoordelijk. En dat ben jezelf. En daar heb ik mijn beroep van gemaakt. Mensen helpen bij dit proces. Dat maakt mij gelukkig.

 

Bij ADD en ADHD heb je veel last van tegenkrachten, zoals uitstelgedrag, impulsiviteit, snel afgeleid zijn. En toch zul je een oplossing mioeten vinden. Dus wat zijn je opties? Niets doen, dat kan. Alleen daar wordt je al snel ongelukkig van. Of een oplossing zoeken die bij jou past.  Hoe? Neem contact met op. Dan kan ik je met dit proces helpen.  En we gaan samen kijken wat wel en wat niet bij je werkt. En ik zorg voor structuur en kennis van zaken. Mijn aanbod staat. De volgende stap is aan jou. Wellicht tot snel.  

 

Deel dit bericht op

thuiswerken met ADHD

Foto door Julia M Cameron