In beweging komen

in beweging komen met ADHD

Energie…. Het beheersen van je energie is een groot probleem. Als je mensen over de ADHD hoort praten, dan zeggen ze vaak dat zijn mensen die te veel energie hebben. Mensen die alle kanten opspringen. Als een soort springbonen. Alleen het hebben van te veel energie is geen probleem. Die als een Jochem Meijer over het toneel dendert. Het hebben van energie is niet zo zeer het probleem, het beheersen ervan… daar draait het om. Voor mij en vele anderen is het op gang komen juist het grote probleem.

Het is soms net of een enorme hand je tegenhoud, een soort tegendruk. Het in beweging komen kost heel veel energie. Elke dag weer. Ben je eenmaal in beweging dat gaat het prima. Dan ben je net een diesel. Alleen het in beweging komen, is voor elk mens verschillend. Voor mij geldt, dat wanneer ik thuis blijf, er weinig uit mijn handen komt. Belangrijk is dat ik veelvuldig afspraken buitenshuis maak met andere mensen. Zo kan ik mezelf in beweging brengen… Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor jezelf. Of je nu ADHD hebt of niet. Wat enorm helpt, als je er achter komt Wie Je Bent. Hoe meer je over jezelf weet, hoe beter je jezelf ook kunt helpen. Zorg dat je de regisseur van je leven bent en niet de acteur.

Ik weet wie ik ben. Wat mijn tekortkomingen zijn. Maar ook mijn krachten. En druk van buitenaf zorgt ervoor dat ik makkelijker in beweging kan komen. Hoe makkelijker je in beweging komt, hoe minder energie je daarvoor nodig hebt… En die “overtollige” energie heb ik hard nodig voor mijn concentratie en om te luisteren naar anderen. Als coach leer ik anderen wie ze zijn… en wat de gevolgen van ADD of ADHD voor hun zijn…

 

Deel dit bericht op