Workshop PASSIE & TALENT

WORKSHOP

PASSIE & TALENT

Ieder persoon heeft op zijn minst één passie in zijn leven, zelfs als ze deze zelf nog niet ontdekt hebben. Mijn ervaring is dat wanneer je leeft vanuit je passie, alles wat je doet veel gemakkelijker lijkt te gaan. Je geniet meer van wat je doet, je bent zogenaamd “in flow”. Het is alsof je voortdurend een duwtje in de rug krijgt bij iedere stap die je zet. Iets doen wat je leuk vindt, gaat nooit vervelen.

Uit onderzoek komen een aantal opvallende zaken naar voren onder Nederlandse werknemers  van 20 tot 65 jaar als het gaat over je eigen leven bepalen en over het sturen van je loopbaan. Hieronder zie je een tabel met de Top-10 van meest opmerkelijkste onderzoeksfeiten hierover. Onthutsende cijfers! En dan wordt duidelijk dat heel veel mensen behoefte hebben aan meer en beter inzicht in hun persoonlijke talenten. Laat maar eens zien waar je echt goed in bent! Wat is jouw PASSIE?

  1. 26% heeft sterk de neiging om het roer om te gooien
  2. 39% doet werk dat zijn hart niet raakt
  3. 46% heeft een baan die niet volledig bij diens persoonlijkheid past
  4. 50% kan zich niet goed doorontwikkelen in de huidige baan
  5. 51% van de mensen zou z’n (vroegere) studie niet opnieuw kiezen/willen
  6. 60% van de persoonlijke (verborgen) talenten worden verspild
  7. 69% heeft geen inzicht in de eigen talenten en de juiste loopbaanstrategie
  8. 70% van werkend Nederland zit niet op de juiste werkplek
  9. 80% weet geen sterke kanten van het eigen talent op te sommen
  10. 88% van de mensen ervaart geen flow in en op het werk

Maar hoe kom je erachter wat je nu écht leuk vindt? Hoe kun je zelf ontdekken wat jouw passie en talenten zijn en hoe kun je daar concreet mee aan de slag? En waar bestaat nu eigenlijk passie uit? Waardoor lijken sommige mensen altijd gedreven in wat ze doen en sukkelen anderen maar door? Hoe haal ik het maximale uit mezelf? Hoe krijg ik meer plezier, voldoening en flow in mijn werk (en waarom ook niet in de rest van m’n leven?)

Tijdens de workshop Passie & Talent gaan we hier dieper op in. Door het volgen van deze workshop krijgt u waardevolle eye-openers en tips aangereikt om je passie en talenten te ontdekken, te ontplooien en in de praktijk te benutten.