Succesvol zijn als mens met ADD of ADHD

Wat is het moeilijkst voor een mens met AD(H)D?
Dromen? Durven? Doen?

Als ik deze vraag stel aan mensen in mijn omgeving komen er allerlei soorten antwoorden als luisteren, afspraken nakomen, opdrachten afmaken etc. En op zich zijn dit ook zaken waar men last van heeft. Alleen zijn dit de gevolgen. Het gaat om het begin. Datgene wat hier vooraf aan gaat. En dat is….BEGINNEN. Een woord van acht letters. DOENNNNNNNNN!!!!!

Zelfs voor iemand zonder AD(H)D is beginnen vaak moeilijk. Dus hoe zorg je ervoor dat iemand begint. En uiteindelijk ook iets afmaakt. Afmaken is ook erg moeilijk. Dus zowel beginnen als afmaken zijn moeilijk. Hoe lossen we dit dilemma op? Hoe zorg je ervoor dat de kans tot succes zo groot mogelijk wordt?

Het gaat om de combinatie van de juiste omgeving en geloof in eigen kunnen. In mijn praktijk gaan we uit van deze combinatie. Dus hoe pakken we dit aan? Laten we beginnen bij geloof in eigen kunnen. Hoe kom ik erachter wat ik wel en niet goed kan? Door inzicht te krijgen in wie je nu eigenlijk bent. En daarbij ga ik uit van inzicht in mijn natuurlijke gedrag in combinatie van passie & talent. En deze weg heb ik zelf ook afgelegd. En het werkt!!!

Succesvol zijn als D(H)D-er is geen quick-fix. Niet even wat lijstjes maken en allerlei trucjes leren. Je moet het ook zelf willen. En hulp vragen aan je omgeving. Alleen hoe doe je dat? Lastig als je jezelf niet kent. Vandaar dat het leren kennen ven jezelf zo’n belangrijk onderdeel van mijn aanpak is. En het werkt. Zeker gezien de ervaringen van mijn clienten.

Vond u dit een interessant artikel? laat een bericht achter of abonneer u op mijn RSS-feed!

Comments

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)