Structuur

Structuur is belangrijk. Alleen wat is structuur nu eigenlijk? Het zijn een soort kaders waar binnen je als mens opereert.

Een agenda kan structuur geven. Een To-DO lijst ook. Er zijn zoveel soorten structuur. Maar wat is functie van structuur? Structuur geeft een mens een bepaalde mate van rust. Je weet in grote lijnen waar je aan toe bent. Een agendageef structuur zorgen. Wat moet je op welke dag doen? Welke werkzaamheden moeten af zijn. Alleen is het dan wel van belang dat je elke dag in je agenda kijkt. En dat is ook een vorm van structuur.

Voor een ADHD-er is het bijhouden van een agenda niet makkelijk. Daar zijn allemaal hulpmiddelen voor. Ik kies voor een combinatie van automatiseren en het werken met lijstjes. En dat werkt prima. En natuurlijk “vergeet” ik ook wel eens een afspraak.

Vond u dit een interessant artikel? laat een bericht achter of abonneer u op mijn RSS-feed!

Comments

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)