Samenwerken voor beginners

Regelmatig word ik gevraagd deel te nemen aan meetings waar nieuwe concepten besproken worden. Vandaag was het weer zover. Een Amerikaans bedrijf wilde input over een aantal internet gerelateerde concepten die men aan het ontwikkelen was. Heel interessant. De groep met deelnemers bestond uit uit zes mensen.

Wat viel me op? Behalve het onderwerp natuurlijk. Vooral hoe vreemden met elkaar omgaan, het aftasten en het elkaar vinden in korte tijd met als doel input te leveren. Heel volwassen. Gestructureerd. En voor mij als mens met ADHD weer een mooie plek om te oefenen. En dat ging prima. Belangrijk is dat je als deelnemer ook anderen de kans geeft hun input te leveren. En dat geduld opbrengen is best moeilijk. En mijn tip om dat toch voor elkaar te krijgen:

Ik deel de tijd in zes gedeelten en omgerekend heeft elke deelnemer per zestig minuten ongeveer 10 minuten spreektijd. En daar probeer ik me aan te houden. Je maakt een soort interne stopwatch. ¬†En elke keer dat je spreekt gaan daar een paar minuten vanaf. En zo komt iedereen in meer of mindere mate aan het woord. Probeer het maar. Het vergt wel wat oefening…. Laat me weten hoe het je is afgegaan!!!!

Vond u dit een interessant artikel? laat een bericht achter of abonneer u op mijn RSS-feed!

Comments

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)