Luisteren

Hoe vaak krijg ik niet te horen, dat mensen niet naar elkaar luisteren. Maar wat is luisteren eigenlijk. Mijn definitie is dat je datgene kunt horen wat de ander niet vertelt.

Ik merk het soms ook aan mezelf, dat ik zo enthousiast ben dat het me veel moeite kost naar de ander te luisteren. Dan ga je zenden en raak je het contact met de ander kwijt. En dat is het belangrijkste van luisteren: het contact houden met de ander.

Wat helpt als je als ADHD-er in je energie zit. LSD toepassen. Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Zo laat je de ander weten, dat je naar hem luistert. Probeer het maar. En laat me weten of het bij jou ook werkt.

Vond u dit een interessant artikel? laat een bericht achter of abonneer u op mijn RSS-feed!

Comments

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)