Afspraken nakomen

Afspraken nakomen blijft lastig. Vooral afspraken, die je met jezelf maakt.

Het nakomen van afspraken met een ander is relatief eenvoudig. Maar met jezelf, dat is een ander verhaal. Het is veel eenvoudiger om op een afspraak om 09.00 uur te verschijnen, dan met jezelf af te spreken er om 09.00 uur uit te gaan.  En dat is een veelgehoorde kwaal van mensen met ADHD. En niet alleen bij een ADHD-er, maar ook bij “normale” mensen. Alleen bij een ADHD-er ontwricht het vaak het leven.

Vandaar dat ik veel afspraken plan met anderen. En er ADHD-coaches actief zijn, die je helpen beter te plannen. Ik ben een ster als het gaat om anderen te coachen en te zorgen dat ze hun afspraken nakomen. Wat mezelf betreft, is dat een stuk lastiger. Het is elke dag een struggle. En soms win ik en soms niet. Wat werkt, is een team van mensen om je heen te verzamelen, die je helpen. Wees eerlijk naar jezelf. Lukt het niet alleen, zoek help. Stilstaand is achteruitgang.

Vond u dit een interessant artikel? laat een bericht achter of abonneer u op mijn RSS-feed!

Comments

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)