Focussen

Focussen. Een heel belangrijk woord voor een mens met ADHD. Wat houdt dat focussen nou eigenlijk in. Als je je focus scherp weet te houden, blijken belemmerende gedachten, twijfels of daadwerkelijke obstakels overkomelijk te zijn.

En daar zit nu de catch. Je wilt alles wat je aanpakt vaak 120% doen. Alleeen dan pak je zoveel variabelen mee, dat je het overzicht al snel verliest. En d, ga je te veel nadenken en gebeurd er helemaal niets meer.

Je focussen geeft rust. Hoe? Schrijf alles wat je nog moet doen op een lijst. En kies een activiteit. Focus je op deze activiteit en maak het af. Als je het hebt gedaan, krijg je een voldaan gevoel. Van dat heb ik toch maar geflikt. En ga dan naar de volgende activiteit. Totdat de lijst een stuk leger is. En als je dat niet lukt, betrek er dan een ander bij. Die kan dienen als een soort stok achter de deur.

Vond u dit een interessant artikel? laat een bericht achter of abonneer u op mijn RSS-feed!

Comments

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)