enthousiasme (1)

Mensen met AD(H)D beloven vaak veel. In hun enthousiasme zeggen AD(H)D-ers vaak: “Die klus doe ik wel even”. Iets zeggen is makkelijk, maar het ook werkelijk doen is een ander verhaal. In eerste instantie lijkt de klus heel interessant, maar dan blijkt al gauw dat het uitvoeren in de praktijk een stuk moeilijker is.  Al snel verliest men zijn enthousiasme met als resultaat dat de klus half of helemaal niet wordt afgemaakt. Het gevolg,  frustratie en onbegrip bij je collega’s.

Vandaar dat het verstandiger is als mens met AD(H)D even de tijd te neemt. Een soort van time-out om even tot rust te komen en goed na te denken of je je belofte ook waar kunt maken. Het verstandiger om nee te zeggen, dan om je collega’s teleur te stellen.

Vond u dit een interessant artikel? laat een bericht achter of abonneer u op mijn RSS-feed!

Comments

No comments yet.

Leave a comment

(required)

(required)