Afspraken nakomen

Afspraken nakomen met een ander is relatief gemakkelijk. Maar een afspraak met jezelf nakomen, dat is een heel ander verhaal. Ik heb daar regelmatig last van. Ik maak wel lijstjes met daarop een overzicht van taken die ik nog moet doen. Alleen dan ben je er nog niet. Je moet het ook nog doen. En daar zit vaak de crux. Mijn oplossing.  Afspraken met anderen maken.

Een voorbeeld. Het kost mij vaak veel moeite iets af te maken. Hoe vaak heb ik niet een afspraak met mezelf gebroken, dat ik een taak de volgende dag af zou hebben. Door het maken van afspraken met een ander dwing ik mezelf om de taak af te maken. En dat werkt prima. Niet altijd, maar wel vaak. Probeer het maar. En je zult zien, dat het werkt.

Vond u dit een interessant artikel? laat een bericht achter of abonneer u op mijn RSS-feed!

Comments

Nou, de afspraak met jezelf om een blog te starten is gelukt. Ziet er goed uit. Interessante artikelen!

Leave a comment

(required)

(required)