Op tijd komen

Altijd lastig. Op tijd komen. Voor ieder mens, maar zeker voor iemand met AD(H)D. Op tijd komen, is net alsof je een taak afmaakt. Althans zo voelt het. En nog steeds vind ik op tijd komen lastig.  Ik weet nog goed, dat ik bij mijn eerste werkgever regelmatig een paar minuten te laat kwam. En natuurlijk werd ik daarop aangesproken. Als reactie kwam ik een paar keer op tijd, maar vaak lukte het niet. En op tijd komen is op zich heel simpel. Je moet gewoon op tijd van huis gaan. Dan is er geen enkel probleem.

Mijn oplossing is de tijd op mijn wekker 15 minuten naar voren te zetten. Gevoelsmatig kom ik te laat, maar in werkelijkheid ben ik meestal net op tijd. En het resultaat is, dat ik bijna niet meer te laat kom.

Vond u dit een interessant artikel? laat een bericht achter of abonneer u op mijn RSS-feed!

Comments

Grinnn, ik herken je probleem.

Naast ‘net te laat komen’, ben ik ook vaak zo druk, dat ik daardoor vaak niet echt ontspannen en geconcentreerd op de afspraak aankwam. Voorbereiding ging ook altijd op het laatste moment.
Toen ik zelfstandig werkte, zorgde ik dat ik een half uurtje van te voren in de buurt was. In die tijd kon ik even rustig omschakelen naar de volgende afspraak.
(voordeel van een auto is voor mij dat ik veel minder afgeleid wordt).

vosje62

Dag Paul,

Een mens met AD(H)D kan vaak makkelijk op een charmante manier contact leggen met de ander. Ook in het zakelijke circuit. Alleen bij de vervolgafspraak wordt het een stuk lastiger. Dan moeten je gedachten concreet worden en verwerkt in een voorstel.

Ik ben werkzaam als zelfstandig certified trainer/coach met als specialisatie ADHD, waarbij ik een brug vorm tussen therapeuten en psychiaters.

Leave a comment

(required)

(required)